luni, 13 octombrie 2008

Chiftele de linte

Trei varietǎţi de linte

Prin amabilitatea lui Dan Costin :)


Dificultate medie

Ingrediente:
O canǎ de linte, o jumǎtate de pâine, o ceapǎ mai mare, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, o legǎturǎ de mǎrar, o legǎturǎ de patrunjel, sare şi piper.
Preparare:
Alegi lintea, o speli în mai multe ape, apoi o fierbi într-o oala cu apǎ rece şi puţinǎ sare. Când s-a înmuiat, o scoţi, o scurgi şi o dai, caldǎ fiind, prin maşina cu sitǎ deasǎ. Dai prin maşina şi miezul de pâine, înmuiat în apǎ rece şi stors în prealabil. Cureţi ceapa, o speli şi o toci mǎrunt, apoi o cǎleşti în uleiul încins, dupǎ care o amesteci cu piureul de linte, miezul de pâine, sare, piper şi verdeaţǎ. Omogenizezi şi formezi chiftelele, presându-le bine, sǎ nu se desfacǎ, apoi le tǎvǎleşti prin fǎinǎ şi le rumeneşti în ulei încins.


Niciun comentariu: